- 0 Like
- 0 / 5
- Difficulty: Easy
- 9

-
Timp de preparare10 minute
-
Timp de gatire20 min
-
Servire8
Braduti brownie de Craciun, desertul care transforma joaca in magie
Exista retete care nu aduc doar gust bun pe masa, ci si bucurie. Aceasta prajitura este una dintre ele. Nu este doar un desert, ci o activitate de suflet, perfecta pentru zilele de iarna petrecute alaturi de cei mici. Taiata in forma de braduti si decorata cu multa imaginatie, aceasta prajitura transforma bucataria intr-un mic atelier de Craciun, plin de rasete, culoare si magie.
Este genul de reteta care ramane in amintirea copiilor si in albumul de familie.
Ingredients
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru glazura verde
Pentru decor
Directions







Mod de preparare. Inainte de a incepe, preincalziti cuptorul la 180 de grade. Ungeti o tava rotunda, de aproximativ 20 cm diametru, cu putin unt si tapetati baza cu hartie de copt.
Intr-un bol incapator, mixati zaharul cu untul si esenta de vanilie pana cand obtineti o crema fina. Incorporati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Amestecati faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi adaugati-le treptat in compozitie. Turnati laptele si amestecati usor. La final, adaugati un praf de sare si coaja rasa de portocala. Amestecati delicat si turnati aluatul in tava.
Coaceti prajitura timp de aproximativ 20 de minute, pana cand trece testul scobitorii. Scoateti tava din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Cand blatul este complet racit, taiati-l in 8 triunghiuri egale. In fiecare triunghi introduceti cate un bat de lemn, de tipul celor folosite pentru inghetata sau frigarui.
Preparare glazura: amestecati crema de branza cu untul moale, zaharul pudra si esenta de vanilie. Adaugati treptat colorantul verde, pana obtineti nuanta dorita. Daca preferati o varianta mai naturala, puteti inlocui colorantul cu pudra de matcha, obtinand un verde mai delicat. Transferati glazura intr-un posh sau intr-o punga rezistenta, taind un mic colt cu o foarfeca.
Decorarea sau momentul magic. Acum vine partea cea mai frumoasa. Decorati fiecare triunghi impreuna cu cei mici, folosind glazura verde din belsug. Desenati linii jucause, valuri, spirale exact ca ramurile unui brad. Presarati deasupra minidrajeuri colorate, stelute de ciocolata alba si orice alte decoruri comestibile aveti la indemana.
Poate ti-ar placea si
Braduti dulci pe bat
Ingredients
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru glazura verde
Pentru decor
Follow The Directions
Mod de preparare. Inainte de a incepe, preincalziti cuptorul la 180 de grade. Ungeti o tava rotunda, de aproximativ 20 cm diametru, cu putin unt si tapetati baza cu hartie de copt.
Intr-un bol incapator, mixati zaharul cu untul si esenta de vanilie pana cand obtineti o crema fina. Incorporati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Amestecati faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi adaugati-le treptat in compozitie. Turnati laptele si amestecati usor. La final, adaugati un praf de sare si coaja rasa de portocala. Amestecati delicat si turnati aluatul in tava.
Coaceti prajitura timp de aproximativ 20 de minute, pana cand trece testul scobitorii. Scoateti tava din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Cand blatul este complet racit, taiati-l in 8 triunghiuri egale. In fiecare triunghi introduceti cate un bat de lemn, de tipul celor folosite pentru inghetata sau frigarui.
Preparare glazura: amestecati crema de branza cu untul moale, zaharul pudra si esenta de vanilie. Adaugati treptat colorantul verde, pana obtineti nuanta dorita. Daca preferati o varianta mai naturala, puteti inlocui colorantul cu pudra de matcha, obtinand un verde mai delicat. Transferati glazura intr-un posh sau intr-o punga rezistenta, taind un mic colt cu o foarfeca.
Decorarea sau momentul magic. Acum vine partea cea mai frumoasa. Decorati fiecare triunghi impreuna cu cei mici, folosind glazura verde din belsug. Desenati linii jucause, valuri, spirale exact ca ramurile unui brad. Presarati deasupra minidrajeuri colorate, stelute de ciocolata alba si orice alte decoruri comestibile aveti la indemana.


Leave a Review